2020.09.18.
Kabóca Bábszínház
Perdül

Helyszín: Veszprém, Hangvilla előtti tér

Góbi Rita helyspecifikus, egyszemélyes kortárstánc előadása 

"Van egy virág, jól ismerem
Szúrós tövis között terem
Hajnal piros a levele
Mondjátok meg mi a neve?"

A 2006-ban létrejött Góbi Rita Társulat eleinte utcatánccal és különböző szabadtéri térspecifikus előadásokkal lépett fel. 2020-ban a Köszönjük Magyarország! program keretein belül megvalósuló Perdül című térspecifikus, fúziós performance-szal a Társulat visszatér a kezdeteihez. Az előadásban a kortárs mozdulatvilág, a hagyományos magyar népzene ihlette kontra zene és a land art képzőművészeti irányzat egyszerre jelenik meg.
A vörösen izzó Nap közepén áll egy virágszál: játékos gyermek, kecsesen hajladozó lány, érett nő és hajlott anyóka- mindegyik és egyik sem. Nincs egyetlen megoldás, a válaszlehetőségek tárháza színes, a kérdés nyitott, ahogyan a jelenetet, a kertet közrefogó nézők köre is: szavak nélkül hív az előadás, melynek univerzumába bárki beléphet, figyelhet, gondolkodhat, érezhet. Az olykor repetitív, máskor hirtelen, meglepő mozdulatok a karantén idején születtek, a bezártságban is a kinyílás, a mozgás lehetőségét és örömét keresik.

Kezdés:  17:00
Belépő:  
Helyszín:  Hangvilla Kamaraterem

bábszínház családi rendezvény egész napos rendezvény előadás foglalkozás gyermekprogram művészeti bemutató táncos rendezvény táncszínház színház