2016.10.18. - 2016.10.18.
Laczkó Dezső Múzeum
SZÍNEK, FORMÁK, RITMUSOK MAGYAR FESTÉSZET NAPJA

A Laczkó Dezső Múzeum ingyenes tárlatvezetéssel ünnepli a Magyar Festészet Napját, 2016. október 18-án, kedden 17 órai kezdettel.

Színek, formák, ritmusok
MAGYAR FESTÉSZET NAPJA A LACZKÓ DEZSŐ MÚZEUMBAN

2016. október 18. 17.00 óra
Tanulmányi raktár
Veszprém, Török Ignác u. 5.


A tárlatvezetés előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet Sipos Anna művészettörténésznél a siposanna@ldm.hu e-mail címen 2016. október 17-én 16 óráig.

A Laczkó Dezső Múzeum ingyenes tárlatvezetéssel ünnepli a Magyar Festészet Napját, 2016. október 18-án, kedden 17 órai kezdettel, melyet Sipos Anna művészettörténész tart, a múzeum Tanulmányi Raktárában.

2002 óta hazánk rendszeresen megünnepeli a Magyar Festészet Napját. Október 18-a Szent Lukács névnapja, aki évszázadok óta a festők védőszentje. Ez a nap a Laczkó Dezső Múzeumban is a fény, a színek, a formák és ritmusok, a festészet ünnepe. A múzeum Tanulmányi raktárában ingyenes tárlatvezetés várja azokat a látogatókat, akik szeretnék megismerni a múzeum képzőművészeti gyűjteményét, amelyben jól megférnek egymás mellett a régi és az új szerzemények. Ezen a délutánon azonban nem csak a festmények körül forognak a gondolatok, hiszen a múzeum ugyanúgy büszke a grafikákra, szobrokra, valamint az országos jelentőségű üveg- és fotógyűjteményére.

A vezetés alkalmával bemutatásra kerülnek a legjelentősebb műtárgyak, és az új szerzemények egyaránt, amelyek nemrég foglalták el helyüket a raktárban. A több száz éves darabok mellett reflektorfénybe kerülnek a kortárs alkotások is, így Nagy Sándor vagy Csikász Imre művei mellett megcsodálhatjuk Gáspár Gábor és Ábel Tamás munkáit is.

Kezdés:  17:00
Belépő:  ingyenes
Helyszín:  Tanulmányi Raktár

családi rendezvény előadás művészeti bemutató tárlatvezetés