2024.03.25.
Agóra Veszprém
Tánc az élet // Frankofón filmnapok

Francia dráma, vígjáték, táncfilm eredeti nyelven magyar felirattal, 2022, 118’ R.:Cédric Klapisch Sz.:Marion Barbeau, François Civil, Denis Podalydés

????Helyszín: Agóra színházterem
Jegyek: https://agoraveszprem.hu/.../oszi-sanzon-napja-2024.../
 
A párizsi opera fiatal sztárja, Elise egy előadás végén súlyosan megsérül. A briliáns tehetségű balerina álmai hirtelen szertefoszlanak, amikor az orvosok azt mondják: évekig nem táncolhat. Egy véletlen azonban a kortárs tánc világa felé sodorja, ahol új barátokra talál. A tánc maga az élet, és sosem késő új utakra lépni! A film koreográfusa a kortárs tánc egyik leghíresebb alakja, Hofesh Shechter, főszereplője pedig a Párizsi Opera balerinája. (IF Cinéma)
 
Korhatár: 16 év
Belépődíj: 1300 Ft
A vetítésre az Agóra Filmklub bérletek nem érvényesek!
 
14. Frankofón Filmnapok
Helyszín: Agóra színházterem és Foton Audiovizuális Centrum
Időpont: 2024. március 21-25.
A korábbi évekhez hasonlóan 2024-ben is megrendezésre kerül intézményünkben a Frankofón Filmnapok, az idei évben a Francia Intézet mellett a Foton Audiovizuális Centrummal is együttműködve. A Frankofón Filmnapok, mint minden évben, 2024-ben is remek alkalom arra, hogy márciusban, amikor hagyományosan a frankofóniát ünnepeljük, bemutathassuk Magyarországon a frankofón országok friss filmtermésének legjavát.
Kezdés:  18:00
Belépő:  1.300.-
Helyszín:  Veszprém Agóra

filmvetítés mozi