2022.06.12.
Agóra Veszprém
Kilakoltatás

A KILAKOLTATÁS A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁLON - KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL

Fazekas Máté Bence bemutatkozó filmje, amelyet megtörtént események ihlettek, drámának induló, szatirikus hangvételű tragikomédia.
Richárd, az újonc bírósági végrehajtó (Orosz Ákos) élete első kilakoltatására készül, a kertes ház lakója azonban komoly ellenállást tanúsít. Ilona néninek (Nagy Mari) esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat, és minden eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. Segítségére van pár aktivista, akik élőláncot alkotva próbálják megvédeni őt, míg Richárd oldalán a rendőrség, a tűzoltók, a sintér, az állatkerti dolgozók és a túsztárgyalók is beavatkoznak.
Rendező: Fazekas Máté Bence
Szereplők: Orosz Ákos, Mészáros Blanka, Láng Annamária, Nagy Mari, Znamenák István
Bővebb információ a filmről és jegy vásárlás: https://mozgokepfesztival.hu/film/kilakoltatas
Vetítések:
Június 10., 22:30 / Expresszó
Június 12., 16:00 / Agóra Kulturális Központ
12 éven aluliak számára nem ajánlott
ℹ️ https://mozgokepfesztival.hu/
A Magyar Mozgókép Fesztivál 2022-ben többféle jegyvásárlási konstrukcióval lesz látogatható. Kedvezményes és normál árú bérletekkel, szakmai akkreditációval és filmenként, programonként megváltható egyedi jegyekkel készülünk filmrajongó vendégeinknek.
????Információ a bérletekről: https://mozgokepfesztival.hu/jegy-info
????Online jegyértékesítés: https://mozgokepfesztival.hu/jegyek
A fesztivál bérletekből származó bevételből fiatal filmesek oktatását támogatjuk. A támogatás részleteiről további információ hamarosan elérhető lesz közösségi felületeinken és weboldalunkon.
A csodálatos Veszprém-Balaton régióban, 2021. június 23-26. között kerül megrendezésre az új Magyar Mozgókép Fesztivál, amely szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket
Kezdés:  16:30
Belépő:  500.-
Helyszín:  Veszprém Agóra

filmvetítés mozi