2017.05.11. - 2017.05.11.
Laczkó Dezső Múzeum
Közösségek Otthona a Múzeum

A rendezvény a Közösségek Hete országos programsorozathoz kapcsolódik.

A Laczkó Dezső Múzeum tisztelettel meghívja Önt a
Közösségek Otthona a Múzeum című ingyenes programjára
2017. május 11-én, csütörtökön 16 órára.
(Veszprém, Erzsébet sétány 1.)

Program:
16.00 Ifjú Muzeológusok Körének szaktárlatvezetése a „Szellem … a tárgyban, a …helyben, … a képben” című állandó kiállításában
17.00 Múzeumegylet bemutatkozó előadása
18.00 Veszprémi Egyetemi Színpad Munkabemutató című előadása

A rendezvény a Közösségek Hete országos programsorozathoz kapcsolódik.


Ifjú Muzeológusok Köre
2017. május 11. 16:00
A „Cselekvő közösségek hete” című programsorozat keretében 2017. május 11-én 16 órakor a Laczkó Dezső Múzeum Ifjú Muzeológusok Körének tagjai tartanak tárlatvezetést a múzeum „Szellem … a tárgyban, a …helyben, … a képben” című állandó kiállításában. Rendezvényeinken az elmúlt években többször is sikeres programelem volt, mikor az általános iskolák felső tagozatos diákjai a saját nyelvükön, fiatalos szóhasználatukkal mutatták be kortársaiknak időszaki, illetve állandó kiállításainkat. Májusi rendezvényünkön a múzeumi szakkör 6-8 általános iskolás tagja mutatja be a Veszprém megye történetéről szóló állandó kiállítást, felosztva maguk között az őskortól napjainkig terjedő történelmi korszakokat.
Az Ifjú Muzeológusok Körét a Laczkó Dezső Múzeum 2015-ben hívta életre. Havi foglalkozásainkon a diákok megismerhetik a múzeum kiállítóhelyeit, gyűjteményeit, az intézmény különböző osztályain folyó munkát, valamint részt vehetnek különböző múzeumpedagógiai foglalkozásokon.Múzeumegylet
2017. május 11. 17:00
A Veszprémi Múzeumegylet (korábbi nevén Veszprém Megyei Múzeumok Baráti Köre) egyesületként 1978-ban alakult meg, első közgyűlését 1979-ben tartotta. Azóta is folyamatosan működik és élő közösséget alkot. Az egyesület célja a múzeum és a helyi társadalom kapcsolatának életben tartása, mert a múzeum nemcsak az emlékek tárolóhelye, hanem kultúraközvetítő funkcióját is gyakorolni kívánja. Célja, hogy mindaz, ami történetileg, kulturálisan egy adott közösséghez tartozik, az közkinccsé váljon. A program során a Múzeumegylet bemutatkozik és megismerteti közel 40 éves múltját, és felhívja a figyelmet az egyesület fennmaradásának fontosságára.

Veszprémi Egyetemi Színpad
2017. május 11-én 18 órakor
A Veszprémi Egyetemi Színpad egy éve alakult meg újra, drámapedagógus hallgatók lelkes csapatából, s bár eredetileg csak egyszerű színjátszó kört terveztünk, ez gyorsan kinőtte magát. A tavalyi évben két előadásunk is készült, melyeket az októberi színpadi találkozónkon mutattunk be. Idén új tagokkal bővült a társulat ami nagy öröm, ám egyelőre még az ismerkedés fázisában járunk.
A Munkabemutató c. előadásunkat a régi és az új tagok közösen hozták létre. Ez lehetőséget ad ismerkedésre, a sokszínűség kifejezésére, valamint mindenkinek színpadi megjelenést biztosít. Az előadás önmagunkból táplálkozik, saját élményekből, tapasztalatokból. A Munkabemutató még nem készült el teljesen. A nyílt próbán tehát a közönség a közös munkafolyamatban vehet részt, láthatja a csoport belső működését, elmondhatja észrevételeit, ötleteit a készülő előadással kapcsolatban.

2016. október 11-én a Laczkó Dezső Múzeumban sajtónyilvánosan került aláírásra a Laczkó Dezső Múzeum és a Veszprémi Egyetemi Színpad között létrejövő együttműködési megállapodás. Az együttműködés keretein belül a múzeum helyszínt biztosít a társulat próbáinak és előadásainak, az Egyetemi színpad tagjai pedig verses előadásokkal, drámapedagógiai programokkal színesítik a múzeum programkínálatát.

 

Kezdés:  16:00
Belépő:  ingyenes
Helyszín:  Laczkó Dezső Múzeum

bemutató családi rendezvény ismeretterjesztő előadás művészeti bemutató tárlatvezetés