2014.02.07.
Kéknyúl, Sena
A 2013-as Veszprémi Utcazene Fesztivál után újra Veszprémben a két tán legjobb pop, funk, soul, r'n'b csapat.
 
Belépő: 1700 Ft (csak a helyszínen)
 
Kapunyitás: 20:00
Kéknyúl: 22:00
Sena: 23:00
 
SENA DAGADU: Lots Of Trees 
 
Közel tíz év különböző zenei világokban szerzett tapasztalattal a háta mögött jelentkezik új szólóalbummal Sena Dagadu, akit itthon elsősorban az Irie Maffia frontembereként ismer a közönség.
 
A zenerajongók körében az elmúlt években Sena megkerülhetetlen rangot vívott ki magának a magyar színpadokon az ország legjobb koncertzenekarai között számon tartott electro-hip-hop-rock-dancehall formáció, az Irie Maffia énekeseként. Második szólóalbuma, melyen az énekesnő dalszerzőként is bemutatkozik, azoknak is tartogat azonban meglepetéseket, akik a zenekar által képviselt lendületes stadionhangzás mellett a bensőségesebb, soul vagy r'n'b hatású popzene iránt is nyitottak.
 
Klippek:
http://www.youtube.com/watch?v=iA32dYaYBKU
http://www.youtube.com/watch?v=YdoQL2Qfg7Q
 
A teljes album meghallgatható: 
https://soundcloud.com/iriemaffia/sets/sena-dagadu-lots-of-trees
 
KÉKNYÚL - THE WIND PLAYS ME
A Kéknyúl zenekart a hazai és nemzetközi fronton egyaránt elismert billentyűs, Premecz Mátyás alapította 2008-ban, hogy izgalmasan kiaknázza a közel félszázados Hammond orgonájában rejlő könnyűzenei lehetőségeket. Az együttesnek decemberben jelent meg új albuma The Wind Plays Me címmel, ennek anyaga hangzik el a koncerten.
 
A teljes lemezanyag itt meghallgatható, letölthető: http://keknyul.bandcamp.com/
 
A Kéknyúl eredetileg instrumentális felállásban a tradicionális dzsesszklubok hangulatához igazodó lendületes, improvizatív blues-funk zenét játszott, melynek a Hammond orgona adott egyedi ízt. A hagyományosabb zenei kereteket kinőve az együttes később új taggal, Andrew Hefler énekessel gyarapodott, és kibővítette fúvóskarát a pozan, alt- és tenorszaxofon mellett már trombitával is.
 
Klippek: 
http://www.youtube.com/watch?v=BvDL_CPk-gY
http://www.youtube.com/watch?v=Tj0g5xbVlB0
Kezdés:  22:00
Belépő:  1700 Ft
Helyszín:  Expresszó

koncert lemezbemutató